BRITA Professional – uw partner voor
individuele optimalisering van water

 

BRITA Professional

BRITA is in 1980 gestart met de afdeling Professional, voor professionele waterfiltratietoepassingen zoals in horeca en vending.

Een filteroplossing voor elk waterprobleem en elke toepassing, dat is het doel dat BRITA Professional zich stelt. Zo ontstond in de loop der jaren de productserie PURITY. De naam PURITY is synoniem aan maximale productveiligheid, eenvoudige bediening en betrouwbare optimalisering van drinkwater voor levensmiddelentoepassingen.

PURITY-filters zijn verkrijgbaar als grote apparaten en in patroonformaat. Kostbaar onderhoud van hoogwaardige machines vervalt, omdat deze door betrouwbare vermindering van het aantal kalkvormende ionen in het water tegen verkalking zijn beschermd. Dat verlengt de levensduur van de machines aanzienlijk en bespaart de gebruiker geld. Geur- en smaakverstorende stoffen worden aan het water onttrokken. Zo kan het eigen aroma van de dranken en gerechten zich volledig ontwikkelen.

Of het nu gaat om koffie, vending, combisteamers, bakovens, vaatwastechniek of om waterdispensers met leidingwateraansluiting – in de hele wereld vertrouwen klanten in de horeca op BRITA Professional als expert op het gebied van optimalisering van drinkwater.
 

Kwaliteit als maatstaf voor ons handelen


Kwaliteit heeft vele gezichten bij BRITA; van de zorgvuldige selectie van grondstoffen en leveranciers, de voortdurende sturing en controle van alle ontwikkelings-, productie- en transportprocessen, handhaving van de hygiënerichtlijnen, en het ontwikkelen van relaties met leveranciers. Wij werken uitsluitend samen met partners die voortdurend kunnen voldoen aan de strenge eisen van BRITA.

Teneinde de hoge kwaliteit van BRITA producten te kunnen garanderen, worden filterpatronen, grondstoffen en eindproducten permanent, op basis van vastgelegde kwaliteitseisen op de BRITA productiefaciliteiten gecontroleerd en getest, Daarnaast worden de producten ook door onafhankelijke instanties beoordeeld. Daarbij gaan we in het kader van interne en externe audits duidelijk verder dan de reeds strenge wettelijke eisen. Het gerenommeerde TüV SüD controleert op BRITA filterpatronen en het waterfiltersysteem als geheel regelmatig en certificeert op voedselveiligheid. Bovendien voldoen BRITA-producten aan de strengste eisen, zoals die van het Water Research Centre (WRc) in Groot-Brittannië, de National Sanitation Foundation (NSF) in de VS en de Schweizerischen Vereins des Gas- und Wasserfaches (SVGW).

Dat BRITA voldoet aan de internationaal bekende standaarden DIN EN ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), OHSAS 18001 (veiligheidsmanagement) en ISO 14001 (milieu management), toont aan dat BRITA hoge kwaliteitseisen stelt voor zichzelf en deze ook waarmaakt, ten voordele van haar klanten, medewerkers en het milieu. De naleving van de gestelde eisen wordt met regelmaat gecontroleerd door een onafhankelijk instituut.

Ons doel: fouten voorkomen voordat ze kunnen optreden.

De certificering conform DIN EN ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001 is het bewijs van de BRITA kwaliteitseisen.

Download de ISO 9001 - ISO 14001 - OHSAS 18001 certificering (PDF)


Brita Brand Video:

Hoe werkt het?Wil je meer weten over Brita Download dan onderstaande PDF's:

Identiteit BRITA (PDF)

Gedragscode BRITA (PDF)
 
Milieu BRITA (PDF)

Managment BRITA (PDF)

U kan bij ons terecht voor...