BRITA Professional – uw partner voor
individuele optimalisering van water

 

De kunst van het koffie zetten

Over een punt zijn bijna alle Belgen het eens: ze houden van een goede kop koffie. Warme dranken bestaan tot wel 98% uit water. Er kan dan ook geen twijfel over zijn dat dit ingrediënt bij de bereiding een cruciale rol speelt.
Bij de kwaliteit van het water kan er sprake zijn van regionale verschillen. Als bijvoorbeeld de samenstelling van de in het water aanwezige mineralen niet uitgebalanceerd is, kan het aroma van de koffie zich niet optimaal ontwikkelen. 
Bovendien vertonen warme dranken in dit geval onfraaie strepen op het oppervlak.

Ook voor de machine is de waterkwaliteit doorslaggevend. Want hoe hoger het aandeel kalkvormende ionen in het water, des te sneller slaat er kalk neer waardoor de machine aan capaciteit zal inleveren.


 Water - de voorwaarde voor genieten
 

Het ideale water voor koffie is vers en puur van smaak en heeft geen merkbare geur. Het moet rijk zijn aan mineralen, maar in dat opzicht ook evenwichtig zijn. Ideaal is een totale hardheid van 7-12 °dH en een carbonaathardheid van 3-4 °dH en een pH van 6,5 – 7,5 (bron: Deutscher Kaffeeverband). Alleen dan behoudt de koffie zijn volle aroma.

 

Voor uw gasten

Vrouw drinkt koffie

  • U geniet van de volle smaak.

  • Het beste aroma.

  • Stevige, stabiele crèmelaag.

  • Aantrekkelijk ogende dranken, omdat melk en room niet uitvlokken.

 

Voor uw apparatuur

Verse koffie loopt in kopje

  • Het risico van kalkhoudende afzettingen op de machines wordt verminderd.

  • Onderhoudswerkzaamheden kunnen preventief plaatsvinden.

  • Servicekosten nemen aanzienlijk af.

 

Voor uw omzet

Spaarvarken

  • Uw koffiespecialiteiten blijven constant van de hoogste kwaliteit

  • Uw klanten zijn tevreden.

  • Bestaande klanten zullen blijven komen en er komen gemakkelijk nieuwe klanten bij.

 

De lat ligt hoog: de geavanceerde koffiezetapparaten moeten worden beschermd en de koffie moet zijn eigen aroma volledig kunnen ontwikkelen, een mooie stevige crèmelaag hebben en uw klanten altijd dezelfde constante kwaliteit bieden.

Filters van BRITA Professional verlagen gericht de carbonaathardheid van het water, maar ook eventueel in het water aanwezige geur- en smaakverstorende stoffen. BRITA-gefilterd water heeft daarom een constant hoge kwalteit en betrouwbare eigenschappen. Kalkafzetting in de machine wordt voorkomen, maar alle voor de smaakontwikkeling benodigde mineralen blijven behouden.

Bescherm uw koffiezetapparaten en integreer ook een waterfilter van BRITA Professional.

Leer meer en download onderstaande PDF

KoffieBrochureBrita (PDF)

 

 

U kan bij ons terecht voor...